kadang kadang

Salammualaikum...

Dua, tiga menjak ni macam macam yang buat aku runsing... terfikir...

kadang kadang aku tefikir, bile nak kawen?? hahaha... k, abaikan ni.. Walaupon yang ni memang ade jugak.hahha

kadang kadang aku terfikir macam mane nak menjadi lebih baik. kadang kadang rase nak lari dari semua orang, kadang kadang macam nak cari seorang pembimbing..

kadang kadang terfikir kematian.. kadang kadang terfikir, dapatke aku jumpe ayah ngan ibu ka akhirat nanti.

kadang kadang terfikir, layakkah aku untuk syurga yang mengalir dibawahnye sungai sungai. kadang kadang aku terfikir dan imgine macam mane indahnye syurga sampai aku tersenyum senyum. dan kadang kadang aku terfikir, Betape susahnye kalau aku tercampak keneraka nanti. Yang aku harapkan sangat sangat, janganlah Allah biarkan ibu ayah ke neraka walau hanye terase bahang nye je pon.

Kadang kadang aku cube untuk menjadi anak yang baik, sampai kadang kadang aku rase tak duduk dekat rumahpon takpe, janji bukan ade dalam rumah untuk TERsakitkan hati dorang.

Kadang kadang aku rase kene banyak bersabar, dan kadang kadang aku terlepas jugak baran. hm.. Memang aku panas skit. Kadang kadang akupon pening. kenapela aku tak dapat kawal marah ni. kadang kadang mulut ni jahat jugak nak cerite itu ini.Argghh...

kadang kadang aku rase kematian tu sangat hampir, aku jadi takut. bukan takut sebab tak dapat terime qada dan qadarNya, tapi takut peneimaan Allah s.b.t pada aku macam mane. Betape hinanya aku didunia... 

Aku masih lagi merangkak rangkak, masih lagi mencari cari, kadang kadang aku tewas dengan pujukan nafsu yang kadang kadang nak itu, nak ini.. Tak lepas jugak dengan hasutan syaitan. kadang kadang puas aku tepis.. ade kalenye berjaya, ade kalenya aku yang kalah. 

aku hanya MANUSIA....;(

Aku harap sangat agar aku lebih istiqamah. Istaqamah dalam kehidupan yang aku sedar, semua ni hanya lakonan dunia saje. bile tibe waktu yang telah dijanjikan, segale galenye akan dipertontonkan.

Aku sedar, dunia semakin tua, semakin pula menghampiri kepada kematian, semakin juga menghampiri kepada pengabdian yang abadi dan semakin pula terase debaran menunggu saat dibei kitab sendiri.

Padan tangan kanan atau kiri???

tidak ada satu umatpun yang dapat menyegerakan ajalnya dan menangguhkannya.(Al-Mukminum 43)

dan barang siapa yang diberikan kitab amalannya di tangan kanannya maka mereka ini akan membaca kitabnya itu, dan mereka tidak dianiaya sedikit pun. (Al-Isra' 71)

Dan barang siapa yang buta (hatinya) di dunia ini, niscaya di akhirat (nanti) ia akan lebih buta (pula) dan lebih tersesat dari jalan (yang benar). (Al-Isra' 72)

Allahuakbar. semoge Allah lembutkan hati kite.

Salam.


 

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen disini ea bucuk!

copyright:wanyrezuan