Try to conceive


Ok la, mungkin minggu ni atau bulan di penuhi dengan Entry diary ibu mengandung. .



Untuk korang yang masih berusaha, tapi tiap-tiap bulan kena beli UPT. Kat farmasi jual mahal ya. Untuk strippun 1 tu dah RM5++ / RM6++

Untuk yang casing tu lagi mahal. So, ni aku ada jumpa blog yang murah click link ni. Korang leh lah cuba. Tak perlu nak membazir. Accurate biasa 9.99% gak. Tapi check bila lepas due period lambatlah.. Sebab kau jangan berangan ni brand clear blue hokey. Clear blue tu lagi power, kalau guna tu, korang baru pregnant 4hari pun dia leh detect. Huhu.. Tapi memang mahal lah.



Yang ni digitalnya, tapi aku suggest korang beli after korang dah check guna yang strip murah dulu beberapa kali dan kalau hasilnya +ve, korang belilah yang mahal kalau nak simpan masuk album kenang-kenangan kan.. :P

Yang memang tengah mencuba lagi, korang boleh cuba OPK. Ovulation predictor Kits. Yang ni dia boleh cek bila waktu kesuburan korang. Lagi-lagi untuk wanita yang haid tak teratur. Sebab korang punya period tak tentukan, dan waktu subur pun susah gak nak jangka. So, bolehlah cuba.

Ni contoh aku rembat Google.

Yang double line maksud haritu adalah hari subur korang. Yang dah tak double maknanya waktu tu dah berakhir. 

Dulu aku beli UPT je sebab farmasi mahal kot. Aku kan variasi pengguna jimat dan bijak. Ahak! Satu tu kire 80sen, minimum dalam 10 kena beli,siap boleh bagi-bagi orang lagi, tapi untuk OPK ni korang belilah lebih. Biasa max orang jual 15pcs. Korang belilah 30pcs sekali ke. Hehhe. Sebab benda ni kena pakai banyak kali. Tak sama macam UPT tuh. Jimatlah dari segi kos postage tuh kan. kalau sekali hantar je da 6inggit. Sebeanrnya ada lagi tempat paling murah kalau korang pandai cari and gali. Aku dulu beli kat fb "Mizzery Ma". 016333 8252

Jangan putus asa ya! Rezeki anak tuh ada, cuma banyakkan berdoa dan bertawakal je. Allah tu Maha Pengasih lagi Maha Penyanyang.




No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen disini ea bucuk!

copyright:wanyrezuan