Proses Pembelajaran Baru ^^

Asalamualaikum readers..

Bulan puase ni ape program korang yer?? Cari duit raye setamak mungkin?? hehe... Aku?? Macam biasela... Sebok ke hulu kehilir ka Giat Mara tu belaja menjahit sepandai mak Eton jiran Mak Cik Bedah tuh..

Nanti da bijak pandai, bolehla aku melaram habes habesan dengan baju kurung buatan tangan sendiri.. Siap ade cop sendiri lagi.. Baru kelas ko Jah... Ngeh3... 


Pola yang da siap dipotong

Sekarang ni, permulaan aku baru belaja buat baju Blouse, Sumpah pening... Yela,mungkin baru lagikan... Buat Pola pon macam harem.. hehe.. Ade skali tuh aku tesalah potong lengan.. Selamat mase tuh baru belaja buat sample je.. Kire kain pon kecik kecik je gune...kalaula sample pakaian kene buat ukuran sendiri, mampos aku kene ketuk ngan cikgu sebab pembaziran kain.. Hehe

Tapi, bukan aku sorang je taw yang buat salah.. Ramai jugak.. Ade yang tepotong salah, ade yang jahit salah..haha.. macam macam peel aku tengok.. Yang bahagian kelam kabutpon ade, yang tak dapat buat, siap nak nangispon ade.. 

Pola tuh plak, bukan men bedal je nak potong.. kene lukis bagai lagi... Kalau yang dah power tuh, kejam mate je oleh lukis..

Sekarang baju blouse akupon da siap, minggu depan buat skirt ngan kemeje lak... Blaja kat Giat ni tak same macam aku belaja kat ipta dulu... gurupon panggil "CIKGU"..terase sangatla aku ni mude remaje lagi..haha

Pagi pagi lak mesti kene buat duty masing masing.. Macam kemas kelas dulu dulu..sapu sampahla, lap tingkapla,cuci koridorla... walopon kadang kadang otak aku da jadi bebal nak buat sume tuh, Tapi gagahkan jugak. Kadang kadang tuh, tepaksela buat buat nyapu..hahaha.. Bukan malas, tapi lemau kalau hari hari bikin keje same je... *Alasan sebenanye...hehe

Gambar matrix Giat.




Aku ingat lepas amik jahitan ni, aku nak amik pembuatan kek.. Insya'allah...

Last sekali aku nak buat pesanan penaja sikit kat korang...

KALAU KORANG LEPAS SPM TUH, BETTER KORANG PEGI AMIK KEMAHIRAN KAT GIAT..TAL LAME PON, 6BULAN JE..KALAU DA TUA, PATOT MASE TU ADELAH WAKTU KUMPUL HARTA. 

Akupo rase rugi sangat sebab tak pegi mase lepas SPM dulu sementara tunggu result mane mane dulu..

Ok la, jangan lupe taw.. kalau korang nak taw ape kos ade, korang leh search SINI.

terimakasihsudiace ^^..

Salam Ramadhan


1 comment:

  1. wah dah belajar menjahit pulak ek..bagus2..:)

    ReplyDelete

Tinggalkan komen disini ea bucuk!

copyright:wanyrezuan