WANY, HIJAB DAN MANGGA

Salammualaikum...

Dah lame sangat rasenye tak updated sepatah harampon kat belog yang serba daif ni... Hahaha Disebabkan Laptop aku dah buat hal, tu yang aku langsung tak de mase dan usaha untuk mengapdate sepam dua!

Tapi.. Setelah kian lame terpisah, aku kembali merindukan si belog yang huduh ni.. Hahaha

Okla, sebenananye la konnn.. aku.. aku nak cerite pasal tadi je.. Bhahaha.. *nampak tak permainan kat situ??^^

Tadi aku saje je le jalan-jalan kat Duyung tu, nak pegi Family store kabonye.. Nak beli NIXODERM tok jerawat aku yang dah ngade-ngade ni.. Aku tak pernah lak nak test, tapi tetibe rase nak cube lak.

Mase nak balik tu, aku semangatla pakai helmet. *ko jangan main gile taw, pakai helmetpon memerlukan semangat jugak..hahaha

Dah start enjin, baru aku nak libas 20km/j *nak belok, kena slow der.. kalau tak,ko nak mampos???

Tiba-tiba jerkkk..

"Adik! Adik!! Tunggu jap!! Tumpangkan abg boleh???? Hantar abang g kedai Mangga tu"(sambil kaki dah angkat nak naik skuter gua,hahaha..kerek lak rase)
Ha???????  *sambil ternganga mulut n nak tersembol halkum aku ni ha. Aku dah bajet dia ni macam tak betol sebab dari segi pakai macam tak terurus.

"Eh2! Adik ni perempuan ea?? Tak boleh ea naik?? " (kaki dah turun balik)
"Erkkk.. ha! Ha.a... saya perempuan... (menggelabah ko time ni) Sorry ea uncle... Saya tak boleh bawak uncle.."
"Ni bukan uncle, Tapi abang Ashraf"
O.... Melayu gupenye... Mati-mati aku ingat India tadi. Hahaha.

Sekali lagi aku mintak maaf sebab tak dapat bawak dia pegi kedai buah mangga tu. Dia kate tak ape, then dia bagi aku 2biji buah Mangge yang memang muda gile babeng.. *Mungkin kalau peram, tahun depan baru dapat  makan. hahaa..tak lah,tipu!^^

Lepas tuh aku terus blah, lepas mintak maaf banyak kali. Dalam hati

"Kalo ko pompuan, dah lame cik adik tolong" ngeeee
Dan yang membuat aku terpening lalat kat situ, adekah aku ni menyerupai lelaki??????

Adakah Hijab yang aku pakai macam mak cik esah pegi pasar ni pon menyerupai lelaki????

Atau.... Mungkin helmet aku yang tinted rainbow tu yang membuatkan aku menyerupai lelaki????

Atau mungkinkah aku ni sebenarnye Lelaki???


HAHAHAHAHAH!!! Tak mungkinlah yang last tu. Sebab akulah wanita SEJATIIIII...

k,bai!!

10 comments:

  1. hahaha..mata org tu yg salah melihat kot??

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah melihat tak pe, tapi jangan salah perbuatan yakni naik tanpa tak ingin turunn..hahaha ;)

      Delete
  2. HAHAHA..org tu isem..tak btol kot. lawak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berani cakap..^^.. tp rase dia tu cm tige suku kot...hehee...mungkinla...

      Delete
  3. Replies
    1. tak taw la kak...rabun tak pe, jangan bute dah..hahaha

      Delete
  4. apeler setan ni mrepekkk. ko bwk jela dye xdpon dye bwk ko, atau dye je bwk dri dye sndirian..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah la... ade jugak pahala org pangil setan ni ^^...

      Delete
  5. helmet tinted rainbow tu kot buat pakcik tu slh phm..heee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak taw la.. Tp rasenye tak jugak..sebab sy pakai tudung boleh nampak dr belakang kan tudung tu keluar?? bukan pakai jaketpon... mate dia bulau kot..ngee

      Delete

Tinggalkan komen disini ea bucuk!

copyright:wanyrezuan